Víno v kuchyni
Víno jako takové je přirozeně skvělý nápoj. Svoje využití má ovšem i v kuchyni, kdy dokáže předat pokrmu jedinečné aroma. Jeho výhodou je, že ho mohou použít všichni milovníci dobré stravy a je jedno, jestli budou konzumovat maso nebo budou případně vegetariáni. Hodí se totiž k přípravě jak masa, tak sezónní zeleniny, chuťově doladí houby, ovoce nebo i mořské plody. Mimochodem i nějaké sladkosti podpořené kapkou kvalitního vína nejsou k zahození a vylepší naši slavnostní tabuli. Víno jako přísada dokáže předat pokrmům něco specifického ze své chuti a kyselosti. Někdy se přidává rovnou do pokrmů, někdy se použije na marinování. Možností, jak ho použít je skutečně mnoho a například francouzská kuchyně je s jeho používáním vyhlášená.
Jaké víno použít?
V podstatě se dají použít všechny odrůdy vína a dokonce každý používá i jinou cenovou relaci. Kvalitnější a dražší se u nás spíše používají na pití při slavnostnějších chvilkách nebo posezení s přáteli. Na vaření se používají levnější varianty stolních vín. Co by mělo být ale zásadním pravidlem? Přece na vaření nebudeme používat něco, co nám osobně nebude chutnat. To bychom již žádným způsobem nedochutili.
Francouzská kuchyně
Kdybychom měli hodnotit francouzskou kuchyni, tak je jednou z nejoblíbenějších a nejlahodnějších kuchyní a navíc skutečně ovlivnila mnoho dalších světových kuchyní. K nejzákladnějším prvkům v kuchyni patří vína a sýry, dále ryby, mořské plody a ostatní druhy masa. Nesmíme zapomenout na bohatou nabídku zeleniny, která se konzumuje ve velkém množství. Přirozeně se v každé kuchyni nalezne něco, co zrovna není elitou, ale nicméně takový kohout na víně na francouzský způsob je skutečnou delikatesou. Je pravdou, že u nás se běžně kohouti neprodávají, pokud zrovna neznáme nějakého místního farmáře, ale tak se dá nahradit kuřecím masem. Rozhodně ale recept stojí za vyzkoušení a dá se říci, že každá hospodyňka tak oslní své hosty podávaným pokrmem.
https://www.multi-portal.cz/vino-v-kuchyni/NákupyVíno jako takové je přirozeně skvělý nápoj. Svoje využití má ovšem i v kuchyni, kdy dokáže předat pokrmu jedinečné aroma. Jeho výhodou je, že ho mohou použít všichni milovníci dobré stravy a je jedno, jestli budou konzumovat maso nebo budou případně vegetariáni. Hodí se totiž k...multi-portal.czeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeezdenulinkaPivcova@email.czAdministrator Multi portál